Haylou GT1 Plus, Qualcomm’un QC3020’sine sahip en uygun fiyatlı gerçek kablosuz kulaklıklardan birisi. Peki gerçekten fiyatını göz önünde bulundurduğunuzda performansından ne gibi şeyler beklemeliyiz? Apple’ın AirPods modeli klasik bir gerçek kablosuz kulaklık fakat diğer rakiplerine göre bunu oldukça pahalı bir şekilde satıyor. Bizlere göre Samsung, Sennheiser ve Sony gibi markalar da ucuzluktan biraz uzak. Xiaomi ise Mi AirDots kulaklığıyla gerçekten piyasaya iddialı bir şekilde girerek, gerçek kablosuz kulaklığın bu fiyata da yapılabileceğini kanıtladı.
2021 yılında artık Bluetooth’suz da bir kulaklık almak istemeyeceğinizi düşündüğümüzden, eğer hala kablolu bir kulaklık kullanıyorsanız Haylou GT1 Plus gerçek kablosuz kulaklık, başlangıç için iyi bir seçenek olacaktır.
Sevdiklerimiz
- Uzun kullanım süresi
- Şık tasarım
- Fiyat/performans
Sevmediklerimiz
- Şarj etme problemi
- Materyal
- Mikrofon kalitesi
Teknik Özellikleri
- Kulaklık Tipi: Kulak içi
- Kablosuz Bağlantı: Bluetooth 5.0
- IP Koruma Sınıfı: IPX5
- Suya Dayanıklılık: Vat
- Empedans: 32 Ohm
- Frekans Aralığı: 20 – 20000 Hz
Ses Kalitesi
Haylou GT1 Plus, ortalama 200 TL’lik fiyatıyla ilgileri bir hayli çekiyor. Az önce de söylediğimiz gibi, bluetooth kulaklıklara yeni geçiş yapacak insanlar için oldukça yeterli bir ses kalitesine sahip. İlk nesil Galaxy Buds veya AirPods’larla karşılaştırdığımızda da arada ses kalitesi farkı olduğunu söylememiz gerek. Düşük ses seviyeleri yeterince düşük değil de sanki orta ses seviyesindeymiş gibi hissettiriyor. Sesler genellikle, siz en yüksek ses seviyesine alsanız bile düz geliyor.
Profesyonel bir dinleyici iseniz Haylou GT1’den istediğiniz verimi alamazsınız. Uygun fiyatlı kulaklık modellerini hepimiz seviyoruz fakat Haylou bu alt segment, uygun fiyatlı kulaklıklar kategorisinde biraz rakiplerinin gerisinde kalıyor.


Bağlantı
Bağlantı kalitesinden bahsedecek olursak, Bluetooth 5.0 desteği sayesinde neredeyse hiçbir sorun yaratmıyor. Ani kopmalar, mesafe kopmalarını çok fazla yaşamıyorsunuz. Sadece sağ ve sol kulaklığı birbirinden ayırırsanız bağlantı problemi yaratabiliyor. Alacak olursanız dikkat etmeniz gereken durumlardan biri.
Qualcomm’un QC3020 çipine sahip olan ilk gerçek kablosuz kulaklık olmayı başaran Haylou GT1 Plus, sunduğu çok fazla bir şey olmasa da Dual Mode ve aptX HD desteği ile sınıfının en iyilerinden biri olmayı başarıyor fakat çok daha yeni çıkmış kulaklık modelleri gerçek dual-mode’a sahip.
GT1 Plus’ta sadece sağ kulaklığa bağlanabiliyorsunuz fakat sol kulaklık da stereo moduna giriyor. Eğer sağ kulaklığı kapatırsanız, bağlantı tamamiyle kopuyor. Yine de isterseniz iki kulaklığı tek seferde bağlayabilirsiniz fakat bu özellik çok iyi çalışmıyor. İkinci seçeneği denediğimizde ise kulaklıklar kendi kendine stereo moduna geçerek bağlanmamayı tercih etti ve sonunda da çalışan tek bir kulaklıkla elimizde kaldık. Bu durumu düzeltmenin tek bir yolu var, o da tamamen kulaklıkları sıfırlamak yani eşleştirmeyi silmek. Bu da maalesef ki can sıkıcı bir durum. Tam bir bağlantı için ise kulaklıkları kutudan çıkartır çıkartmaz 6 saniye beklemeniz gerekiyor. Anlayacağınız, Galaxy Bud’tan sadece birkaç saniye daha yavaş.
Kullanım Süresi ve Şarj
Haylou GT1 Plus, oldukça uzun süre giden bir bataryaya sahip. Biz yaklaşık 6 saatlik bir kullanıma kadar ulaşmayı başardık. Bu da Haylou GT1 Plus’i, ikinci nesil AirPods ve Pixel Buds’larla eş seviyeye taşıyor. Pil ömrü, Haylou GT1’in muhtemelen en güçlü yanlarından biridir. Hızlı şarj edilebiliyor ve şarj kutusu ekstra 3 kez daha kullanabilme imkanı sunuyor. Tek sorun şarj etme kısmı olabilir çünkü küçük bir alet olduğu için, doğru pozisyonda şarj etme konusunda sizi biraz zorlayabilir.
Kullanım Rahatlığı
Haylou GT1 Plus, siyah mat bir bitişe sahip. Oldukça hafif fakat biraz ucuz plastikten yapılmış gibi duruyor. Haylou, bir tür Xiaomi yan kuruluşu olarak piyasaya girdi ve bu şekilde de ayakta kalabilmesi oldukça etkileyici. Redmi AirDots’a benzer tasarımıyla göz dolduran GT1’i aynı zamanda kullanıcılar çok da eleştirdi fakat Haylou’da Redmi AirDots’taki gibi problemler bulunmuyor.
İki aylık bir kullanım süresinden sonra şarj kutusuna tekrardan baktığımızda yeni olmadığı çok belliydi fakat tamamen de yıpranmamıştı. Her ne kadar iki ayda hala yepyeni gibi gözükmese de bu materyallerine göre fena değil. Ayrıca kulağa oturuşu da silikon uçlu olduğundan dolayı oldukça kolay ve rahat. Kutuyla birlikte gelen farklı boydaki silikon uçlarını deneyerek kendinize en uygun olanı rahatlıkla bulabilirsiniz.
Mikrofon Kalitesi
Mikrofon kalitesi Haylou GT1’de oldukça başarılı fakat dışarıdaki bir kullanım için aynı şeyi söyleyebilmemiz imkansız. Dışarıda bir görüşme gerçekleştirirken kendimizi söylediklerimizi tekrar ederken bulduk. Kulaklıklar formu dolayısıyla da sesi almakta zorluk çekiyor fakat GT1 Plus ile dışarıda bir görüşme gerçekleştirmek neredeyse imkansız.


Sonuç
Haylou GT1 Plus, ortalama 200 TL’lik fiyatıyla kullanıcılarına iyi bir performans sunuyor. Tabi ki premium kulaklık alternatifleriyle karşılaştırdığımızda tercihimiz Haylou olmayacaktır fakat fiyat/performans konusunda başarısını kanıtladığından dolayı, Bluetooth kulaklık kullanmaya başlamayı düşünenler için iyi bir seçim olacaktır.