Huawei FreeBuds 3i True Wireless Kulaklık İncelemesi

Okuyucu Derecelendirmesi0 Oy
0

Huawei’nin şu anda yaşamakta olduğu ve geçmişte de yaşamış olduğu sorunlara rağmen bu durumlar, işlerini ihmal etmelerine sebebiyet vermedi ve yeni ürünleri piyasaya sunmaya devam ettiler. Diğer markalar gibi, Huawei de True Wireless alanına girerek premium bir kulaklık üretti. Huawei FreeBuds 3i ile Apple, Samsung ve Sony gibi rakiplerine göre çok daha uygun fiyatlı premium seviye bir kulaklık üretti. Yaklaşık 135 Dolara satışa çıkan bu kulaklık rakiplerinden oldukça uygun fiyatlı ve ulaşılabilir. Ayrıca Huawei FreeBuds 3i, gürültü engelleme ve uygulama desteğiyle kulağa fena gelmiyor.

Sevdiklerimiz

  • Kulağa oturuşu
  • Uygulaması
  • Dengeli ses yönetimi
  • Fiyatına göre aktif gürültü engelleme özelliği çok iyi

Sevmediklerimiz

  • Ortalama kullanım süresi
  • Suya dayanıklı olmaması
  • İleri seviye ses kalitesini desteklememesi

Bu fiyata sahip kulaklıklar arasında çok farklı tarzlarda piyasaya sürülen kulaklıklara şahit olmuş kullanıcılar olarak, Huawei’nin diğer markaların arasından ayrılarak daha sade bir tasarımla karşımıza çıktığını görüyoruz. Kaygan yapılı, silikon uçlu olan Huawei FreeBuds 3i adeta bir Apple AirPods. Kulaklıklarda bir logo da bulunmuyor. Kulağınıza yapısı sayesinde çok iyi oturarak akfit gürültü engelleme özelliğinden en iyi şekilde faydalanabilmenizi sağlıyor.

Tasarım

Siyah ve beyaz renkte satışa sunulan Huawei Freebuds 3i’nin her bir mikrofonu aktif ve çevresel gürültü engelleme özellikleri için kullanılıyor. Toz veya suya dayanıklılık konusunda bir IP seviyesi yok. Bu yüzden, kulaklığa su değdirmemeye ve sık sık temizlemeye dikkat etmelisiniz. Her bir kulaklık 5.5 gram olduğundan uzun süreli kullanımda bile kulağınızda bir ağırlık varmış gibi hissetmiyorsunuz.

Kulaklıklarda bulunan dokunmatik kontroller sayesinde medya kontrolü gerçekleştirebilir, sesli asistanı aktif hale getirebilir, ayrıca özel hareketler sayesinde ses modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Kontrolleri Huawei AI Life uygulamasını indirerek kişiselleştirebilirsiniz. Bu arada AI Life uygulamasını sadece Android için indirebiliyorsunuz. Uygulama üzerinden Huawei FreeBuds 3i’nin her bir kulaklığı ve şarj kutusu için kalan şarj süresini görebiliyorsunuz, ki bu da çok iyi bir özellik.

Şarj kutusuna değinmişken, kibar, zarif görünümüyle oldukça kompakt ve büyük olmadığını da söyleyelim. Kulaklıkların her biriyle şarj kutusunun yapısı birbirleriyle uyum sağlıyor. Kutunun içinde ve dışında ışık gösterge bulunuyor. Ek olarak, kulaklığınızı yeni bir cihazınızla eşleştirmeniz gerektiğinde şarj kutusunun arka kısmında bulunan butonla bu işlemi yapabiliyorsunuz. USB Type-C şarj girişi de orada bulunuyor.

Şarj kutusuyla ilgili sevmediğimiz tek şey kulaklıkları kutusuna yatay olarak koyuyor olmanız. Birbirleriyle çapraz yerleştirmeye çalıştığınızdan, her ne kadar mıknatıslı olsa da hangisi nereye gelecek bazen karıştırılabiliyor. Bu durumu da şarj kutusunun kapağını kapatana kadar fark etmiyorsunuz bile.

Huawei FreeBuds 3i True Wireless Kulaklık İncelemesi
Huawei FreeBuds 3i True Wireless Kulaklık İncelemesi

Kullanım Süresi

Huawei Freebuds 3i, 10 mm’lik sürücüler kullanıyor ve 32dB’e kadar gürültü engelleme özelliği sunuyor. Bluetooth 5.0 bağlantı desteği sayesinde kolaylıkla cihaz eşleştirmesini sağlayabiliyorsunuz. Vaat edilen kullanım süresi her bir kulaklık için 3.5, şarj kutusuyla birlikte toplamda da 14.5 saat. Diğer kulaklık alternatiflerini düşünecek olursak, Huawei FreeBuds 3i’nin sunduğu kullanım süresi açıkçası bize pek yeterli gelmedi.

Aktif gürültü engelleme özelliği ile birlikte bu fiyata hem de True Wireless olan bir kulaklık düşünüldüğünde, fiyatı dolayısıyla akıllara Huawei FreeBuds 3i gelecektir. Her ne kadar bu iki özellik üst segment kulaklıklarla karşılaştırdığında az kalsa da fiyat/performans olarak baktığımızda Huawei FreeBuds 3i, bizden tam puan alıyor.

Huawei FreeBuds 3i, Android cihazlara sunduğu AI Life uygulaması desteği ile rahatlıkla kullanılabilirken, iOS işletim sistemine sahip cihazlarda nasıl çalışıyor? Biz MacBook Air’e bağladığımızda bir sorun yaşamadık. Tabi ki uygulamasının iOS cihazlarda desteklenmiyor olması büyük bir dezavantaj fakat yine de sadece görüşme yapmak ve müzik dinlemek isteyenleri tatmin edecektir.

Ses Kalitesi

Yüksek çözünürlüklü bir müzik dinlediğimizde gerçekten duyduklarımız detaylı ve oldukça net sesleri. Bu durum bir yana yüksek çözünürlüklü olmayan müzikler açtığımızda. Mesela Spotify, YouTube gibi uygulamalardan dinleyeceğiz herhangi bir müzik standart seviyede olabilir. Dinlediğimiz seslerin daha az detaylı ve karışık olduğunu söyleyebiliriz.

Yine de Huawei FreeBuds 3i, Sony WF-SP800N gibi daha pahalı kulaklıklarda elde edebileceğiniz özellikleri sizlere çok daha uygun fiyata sunuyor. Özellikle aktif gürültü engelleme özelliği ile bu segment içerisinde en iyisi. Dışarıda kullandığınızda bile FreeBuds 3i sizi izole ederek daha iyi bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

Huawei FreeBuds 3i True Wireless Kulaklık İncelemesi
Huawei FreeBuds 3i True Wireless Kulaklık İncelemesi

Sonuç

Bu fiyata hem True Wireless özellikli hem de aktif gürültü engelleme özelliğini destekleyen Huawei FreeBuds 3i dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yine de Lypertek Tevi gibi bir ses kalitesi sunmasa da eğer sizin için aktif gürültü engelleme özelliği bu kadar önemli ise kesinlikle FreeBuds 3i’ye göz atmalısınız. Ortalama 500 TL ile 700 TL arasında bulabileceğiniz bu kulaklık sizlere fiyatını kat be kat hak ettirecek bir performans sunuyor.

Huawei FreeBuds 3i True Wireless Kulaklık İncelemesi
Okuyucu Derecelendirmesi0 Oy
0