Jabra Elite 75T Kablosuz Kulaklık İncelemesi

Okuyucu Derecelendirmesi0 Oy
0

Jabra, Elite 75t modelini batarya konusunda oldukça geliştirmiş ve daha küçük bir şarj kutusu tasarlayarak satışa sunmuştur. Aynı zamanda daha yenilenmiş, daha rahat bir tasarıma sahip olan Elite 75t modelinde ekolayzer ayarları yapabiliyorsunuz fakat bilgisayarda kullanacaksanız, bilgisayar Jabra’nın uygulamasını desteklemediğinden dolayı ayar yapamıyorsunuz.

Sevdiklerimiz

  • Tek bir şarjda 7 saatlik kullanım süresi
  • Kompakt şarj kutusu ve kulaklıklar
  • Ekolayzer ayarlama imkanı

Sevmediklerimiz

  • Rahatsız edici bas
  • Sol kulaklık tek başına kullanılamıyor
  • Arama yapmak zor

Teknik Özellikleri

  • Sürücü Çapı: 6 mm
  • Su Koruma Seviyesi: IP55
  • Bağlantı Tipi: Bluetooth 5.0
  • Kablosuz Şarj Etme Özelliği: Var
  • Mikrofon Bant Genişliği: 100 Hz – 10 kHz
  • Çoklu Bağlantı Desteği: Var

Jabra Elite 65t, uzun kullanım süresi, yüksek ses kalitesi ve fiyatı sayesinde tercih ettiğimiz en iyi gerçek kablosuz kulaklıklar arasında yerini alıyordu fakat son yıllarda piyasada rekabetin artmasıyla beraber birçok marka gelişme gösterirken Jabra ses çıkartmıyordu. Yeni Jabra Elite 75t, teknik olarak eski modeline göre daha küçük bir şarj kutusuna sahip. Jabra, Elite 75t’nin kullanım süresini de artırarak rakiplerine yetişmeye çalıştı.

Tasarım

Jabra Elite 75t, önceki modelinden %20 daha küçük bir boyuta sahip. Her ne kadar kağıt üzerinde bu sayı az gibi gelse de kullanmaya başladığınızda ne kadar değiştiğini fark ediyorsunuz. Elite 65t, herkesin kulak tipine uyum sağlamakta zorlanırken, Elite 75t’i oldukça küçük tasarlayarak geçmişteki hatalarını düzeltmişler.

İki kulaklıkta da tek bir buton bulunuyor. Sol kulaklığa uzun bir süre basarsanız sesi azaltabiliyorsunuz, eğer sağ kulaklığa uzun süre basarsanız sesi artırabiliyorsunuz. Maalesef bu kontroller istediğiniz ayarı yapabilmek adına pek kullanışlı değil, hatta telefondan ayarlarsanız sizin için daha kolay olacaktır.

Daha küçük bir şarj kutusuna rağmen ek olarak 20 saatlik bir süre sağlıyor. Toplamda da 28 saatlik bir süre elde ediyorsunuz. Jabra 65t’nin 10 saatlik şarj süresine bakacak olursak, bu oldukça büyük bir gelişme. Ayrıca yeni gelen bir diğer özellik de Jabra’nın mikro USB yerine Type-C giriş desteğine geçiş yapmış olması. 15 dakikalık bir şarj süresiyle 1 saatlik bir kullanım elde edebiliyorsunuz.

Jabra 75t’nin mıknatıslı kapağı sayesinde de yanınızda kulaklıklarınızın düşme tehlikesi olmadan rahatça taşıyabilirsiniz. IP55 koruma seviyesi sayesinde de sporda ve dışarıda yağmur yağarken rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Jabra Elite 75T Kablosuz Kulaklık İncelemesi
Jabra Elite 75T Kablosuz Kulaklık İncelemesi

Performans

Jabra, her ne kadar tasarım konusunda büyük bir gelişme göstermiş olsa da ses performansı konusunda bası çok fazla hale getirerek bizce yanlış bir hamle gerçekleştirdi. Normalde, güçlü bas her zaman bir problem yaratmaz fakat Elite 75t’deki baslar çok fazla boğucu ve orta ses seviyelerinde bozulmalar yaşıyor. Ekolayzer ayarlarını yapmamıza rağmen bu durum bir süre sonra sizi rahatsız etmeye başlıyor.

Jabra’nın kendi uygulaması sayesinde ekolayzer ayarları yaparak bası biraz da olsa azaltabilirsiniz fakat yine de durum fazla değişmeyecektir. Eğer iOS ya da Android işletim sistemine sahip bir cihaz kullanmıyorsanız uygulama üzerinden ayar yapamayacaksınız. Jabra Elite 75t’de aktif gürültü engelleme olmamasına rağmen, pasif gürültü engelleme ile dış sesleri azaltıp sizi izole edebiliyor.

Jabra Elite 75T Kablosuz Kulaklık İncelemesi
Jabra Elite 75T Kablosuz Kulaklık İncelemesi

Sonuç

Jabra Elite 75t’nin bas sesleri kötü olsa da yine de Elite 65t’den daha başarılı bir kulaklık. Kullanım süresi ve tasarımında gidilen küçültme konusunda iyi bir adım atan Jabra Elite 75t, 1200 – 1500 TL’lik fiyatıyla bizleri kendisinden biraz uzaklaştırıyor.

Jabra Elite 75T Kablosuz Kulaklık İncelemesi
Okuyucu Derecelendirmesi0 Oy
0