Samsung Galaxy Buds Live’in ardından Samsung Galaxy Buds Pro çok daha iyi bir ses ve mikrofon kalitesi, çift cihaz desteği ile birlikte geliyor. Yüksek fiyatlı kulaklıklar arasında aktif gürültü engelleme konusunda zayıf kalıyor. Fiyatına göre yüksek kalite sunmasına rağmen yepyeni Samsung Galaxy Buds Pro rakipleri kadar başarılı değil.
Sevdiklerimiz
- IPX7 su koruma derecesi
- Gürültü engelleme
- Dokunmatik kontroller
Sevmediklerimiz
- Ses kalitesi
- Google Asistan veya Siri desteği yok
- Kulaktan çıkabiliyor
Teknik Özellikleri
- Hoparlör: İki yönlü hoparlör (11 mm woofer + 6,5 mm tweeter)
- Mikrofon: 3 adet mikrofon (2 dış + 1 iç mikrofon)
- Aktif Gürültü Engelleme: %99’a kadar dış sesleri engelleme ve ayarlanabilir iki seviye
- Ortam Sesi: Var
- Batarya Ömrü: ANC ve Bixby açıkken 5 saat, şarj kutusu ile artı 13 saat
- Bağlantı: 5.0
- Suya Dayanıklılık: IPX7 suya dayanıklılık sertifikası


Tasarım
Samsung Galaxy Buds Pro’nun tercih edebileceğiniz üç ayrı rengi bulunuyor, Phantom Violet, Phantom Black ve Phantom Silver. Ayrıca bu renkler Samsung Galaxy S21 ile de uyumlu. Şarj kutusundan da biraz bahsetmemiz gerekirse şeklinin oldukça kullanışlı olduğunu söylemeliyiz. Cebinize kolayca atarak yanınızda taşıyabilir ve şarj kutusunun hem içinde hem de dışında bulunan LED göstergeler sayesinde kalan kullanım sürenizi öğrenebilirsiniz.
Buds serisinin kulaklık tasarımları bu şeklin öncüsüydü. Samsung Galaxy Buds Pro ile birlikte tekrar eski şekillerine geri döndü. Kulaklığın dış kısmı biraz büyük olduğundan kulağınızdan biraz dışarı taşabiliyor fakat oturma ve rahatlık konusunda bir sorun bulunmuyor. Kulaklıkların dış kısmı plastik bir yapıda, ayrıca üzerinde dokunmatik kontroller bulunuyor.
İki mikrofonu ve rüzgar siperi özelliği sayesinde siz dışarda yürürken ambiyans seslerini azaltıyor. Peki ya kulağa nasıl oturuyorlar? Farklı bir tasarıma sahip olan Buds serisi, Pro için biraz daha değişik bir hal alıyor. Kulağınıza taktığınız zaman dışardan garip bir şekilde görünüyor. Genel kullanımda rahat olsa da yatakta yatarken kulaklıkları takmak bir işkence olabiliyor çünkü kulak kanallarınıza baskı yapıyor.
Eğer kulağınıza tam oturmuyorsa bile kulaklıkla beraber gelen iki farklı silikon uç ile de deneyerek kendinize en uygun olanını bulabilirsiniz. Ayrıca kutudan USB-C kablosu da çıkıyor. Kontroller de sanıldığı kadar zor değil, tek bir dokunuşla parça duraklatma/oynatma özelliğine, iki kez dokunursanız sıradaki parçaya atlayabilir veya çağrı yanıtlayabilirsiniz. Üç kez tıkladığınızda ise bir önceki parçaya gelebilir, eğer uzun süre basılı tutarsanız atadığınız özelliği aktif hale getirebilirsiniz. Bu son kontrolü Samsung’un Wearable uygulamasından değiştirebilirsiniz.
Özellikleri
Samsung Galaxy Buds Pro’nun en iyi özellikleri aktif gürültü engelleme ve IPX7 su koruma seviyesi bulunması. IPX7 Samsung için de yeni bir şey çünkü daha önceki kulaklıklarında IPX2 ya da IPX4 kullanıyordu. Bu demek oluyor ki Samsung Galaxy Buds Pro’nuz suya karşı oldukça dayanıklı. Spor yaparken ve dışarda yağmurda yürürken endişe etmenize gerek kalmayacak. Ayrıca banyoda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Aktif gürültü engelleme özelliğine gelecek olursak Galaxy Buds Pro önceki modeli olan Live’den daha başarılı fakat yine de en iyilerinden değil. Bu konuda Sony WF-1000XM4 rakipsiz kalıyor. Samsung Galaxy Buds Pro, sadece Samsung’a özel birkaç özellik barındırıyor. Bixby desteği ve kulaklığımı bul özelliği gibi. Kulaklığımı bul özelliği çok önemli çünkü üzerinden kulaklığınızın en son ne zaman kapandığını ve bağlantısını kestiğini dahi görebiliyorsunuz.
Eğer Galaxy ürürnleriniz sadece Buds Pro ile sınırlı değilse cihazlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.
Ses Kalitesi
Samsung Galaxy Buds ses kalitesi konusunda rakiplerine karşı iddialı değil. Dengeli bir ses tonu yakalayan Galaxy Buds, orta ve yüksek seslerde bazen netliği kaybedebiliyor. Baslar konusunda ise sizi tatmin edecektir fakat öyle yüksek performanslı bir şey beklemeyin. Eğer ekolayzer ayarlarıyla oynamayı seviyorsanız Samsung’un Wearable uygulaması üzerinden değiştirebilir ve kendinize en uygun ayarı yapabilirsiniz.
Eğer bir Samsung Galaxy cihaz kullanmıyorsanız sesler SBC ve AAC kodekleri ile iletilecektir ki bu durum da kötü olacağına işaret ediyor. Samsung’un ise kendi Scalable kodekli cihazları ile daha uyumlu olan Galaxy Buds Pro’nun diğer cihazlarla çok da uyumlu olmadığını anlamış oluyoruz. Mikrofon ise çok başarılı değil, hatta telefonunuzun mikrofonu ile çok daha iyi bir performans alabilirsiniz.


Sonuç
Eğer bir Samsung Galaxy fanıysanız ve diğer cihazlarınız da Samsung ise kesinlikle bu kulaklık da göz atmaya değer, fakat eğer cihazlarınızın markaları farklıysa almanızı önermeyiz çünkü aralarında bağlantı sorunları yaşayabilirsiniz. Hatta ses kalitesinde de düşme yaşayabilirsiniz. Sporda kullanmak isterseniz ise IPX7 koruma seviyesi sayesinde rahatlıkla işinizi görebilirsiniz, fakat böyle bir kulaklığın sırf bir-iki özelliği için 1600 TL’lik bir fiyat vermeye değer mi? Bu soruları cevapladığınızda Samsung Galaxy Buds Pro’ya ihtiyacınız olup olmadığınızı anlayabilirsiniz.