SteelSeries şık ve sade tasarıma sahip olan Arctis Pro kulaklık modeli ile bir oyuncunun aklına gelebilecek her şeyi barındırıyor.
Sevdiklerimiz
- Ses kalitesi
- Ergonomik yapısı
- Kolay ulaşılabilir kontroller
- Bas sesleri
Sevmediklerimiz
- Sahne derinliği geniş değil
- Çevresel ses daha iyi olabilirdi
Teknik Özellikleri
- Bağlantı Tipi: Kablosuz
- Hassasiyet: 102 dB
- Empedans: 32 Ohm
- Mikrofon: Var
- Uzaktan Kumanda: Var
- Sürücü Çapı: 40 mm
- Diğer Kablosuz Türü: USB Verici
- Ses Çıkışı: 7.1 DTS Headphone: X
- Bluetooth Standardı: 4.1
- Kullanım Süresi: 10 saat (Yoğun)


Tasarım
Arctis Pro’nun tasarımı için söyleyebileceğimiz tek bir şey var, o da fazlaca şık olduğu olacaktır. Oyuncu kulaklıkları arasında en sade tasarıma sahip olan modellerden biri olmayı başaran SteelSeries Arctis Pro, minimal tasarımıyla kullanıcılarının dikkatini çekiyor.
Arctis Pro, yapısı itibarıyla ergonomik ve mat bir bitişe sahip. Kafa bandının tam altında bir yumuşak yastık da bulundurduğundan rahatlığı konusunda endişe etmenize gerek kalmıyor. Bu ekstra yumuşak yastığı ise kafanıza göre ayarlayabiliyorsunuz. SteelSeries Arctis Pro’yu uzun saatler boyunca kullanabiliyorsunuz. Ayrıca kulak kısımları ve kafa bandı çıkabildiğinden kendi isteğinize göre desenini değiştirebiliyorsunuz.
Kulaklığın üzerinde bulunan sessize alma butonu ve ses ayarı butonuyla ilgili söylememiz gereken ufak bir detay bulunuyor. Her ikisi de sol kulaklığın arka tarafında yer aldığından eğer ki sağ taraftan ayar yapmaya alışkınsanız sizi biraz zorlayabiliyor. Dolu tarafından bakacak olursak oyun esnasında böyle bir şeye ihtiyaç duyduğunuzda elinizi mousetan çekmenize gerek kalmayacak.
Arctis Pro’nun en önemli özelliklerinden biri de dijital analog ses dönüştürücüsünün olması. Birçok oyun kondolu ve bilgisayarların kendine ait bir dönüştürücüsü varken Arctis Pro yüksek ses kalitesini daha da artırmak için GameDAC adlı dönüştürücü ile birlikte geliyor. Bu çok güzel bir imkan olsa da çok fazla bir şey değiştirmediğini söylememiz gerek.
GameDAC çok kullanışlı bir parça değil. En yüksek ses kalitesini alabilmek için bütün parçaları yanınızda bulundurmanız gerektiğini düşünecek olursak, SteelSeries Pro en iyilerinden değil. Ayrıca üzerinde OLED ekranı bulunuyor, ekran üzerinden başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan ekolayzer, ses, LED ışık ve sohbet ses ayarı yapabiliyorsunuz. Ayrıca DTS modunu da sadece bir düğme yardımıyla açıp kapatabiliyorsunuz.
Ayrıca GameDAC 3.5 mm’lik girişin yanında, USB ve başka ses girişlerine de sahip. Bu gibi imkanlar Arctis 7’de bulunmuyor. Arctis Pro’yu ayrıca Playstation’unuza ve Xbox’ınıza bağlayabilirsiniz. Aklınızda bulundurmanız gereken bir nokta ise GameDAC’in ses limiti bulunuyor. GameDAC yerine normal sese geçtiğinizde ses seviyesinin daha da arttığını fark edeceksiniz.
Performans
Arctis Pro’nun ses kalitesi oldukça güzel. Aslında ses kalitesi dijital ve analog seçiminize göre çok da değişmiyor. Analog sesin kalitesi fazla detaylı değil fakat yine de muhteşem bir performans sunuyor. Arctis Pro’nun sahne derinliği çok fazla değil.
GameDAC’te bulunan DTS butonu ses kalitesini artırıyor mu? Testlerimiz boyunca ses derinliğinde çok da fazla bir değişiklik olmadığını fark ettik, fakat müzik kalitesini çok daha iyi bir hale getirdiğini söyleyebiliriz.


Sonuç
SteelSeries Arctis Pro yüksek fiyatıyla kullanıcılarını biraz üzse de ses kalitesi konusunda yüksek bir performans almak isteyenleri memnun etmeyi başarıyor. SteelSeries Arctis Pro’yu ülkemizde 2500 TL ile 4000 TL arasında teknoloji marketlerinden ve sanal alışveriş sitelerinden satın alabilirsiniz.