SteelSeries Arctic 3, hem oyun oynarken hem de müzik dinlerken sunduğu yüksek kalitedeki ses ile birlikte mükemmel tasarımı ve rahat bir kullanıma sahip olmasıyla ilgileri üzerine çeken bir kulaklık.
Sevdiklerimiz:
- Rahat kullanım.
- Yüksek ses kalitesi.
- Temiz ses iletimi.
Sevmediklerimiz:
- Kişiselleştirme neredeyse yok.
- Müzik ses kalitesi sadece bilgisayarda iyi.
- Arctis serisindeki en güçsüz kulaklık.
SteelSeries Arctis 7 muhtemelen piyasadaki satın alabileceğiniz en iyi kablosuz kulak üstü kulaklık. Arctis 5 ise USB ile çalışabilen bir alt model olarak seçebileceğiniz bir diğer alternatif. Arctis 3 ise diğer iki kulaklıktan daha uygun fiyatlı olmasıyla beraber kablolu kulak üstü kulaklık olarak piyasadaki yerini aldı.
Arctis 3, aslında ses kalitesi ve kullanım rahatlığıyla alabileceğiniz çok iyi bir kulaklık fakat diğer bir yandan bu kulaklığın özelliklerinden faydalanabilmek ve kullanabilmek için birçok şey ile uğraşmanız gerekiyor.
Tasarım
Kulaklığın sol tarafında, ses arttırma-azaltma ayarı yapabileceğiniz bir tekerlek ve arka tarafında da mikrofonu sessize alma düğmesi ile ön tarafında geri çekebileceğiniz esnek bir mikrofon bulunmakta. Sağ kulaklıkta ayar yapabileceğiniz hiçbir tuş bulunmamasına rağmen yine de sol kulaklıktaki düğmelerin sizi rahatsız etmeyeceğini düşünüyoruz.
Kullanım Kolaylığı
SteelSeries genelde en kullanışlı ve rahat kulaklıkları tasarlayıp piyasaya sürer ve Artic serisi ile de bunu yeniden başarmıştır. Arctic 5, 7 ve diğer önceki modeller gibi, Arctic 3 de esnek kafa bandı ve büyük kulaklıkları sayesinde rahat bir kullanıma sahip. Arctic 3’ü kullanmak için herhangi bir ayar yapmak zorunda değilsiniz, kulaklık bu özellikleri sayesinde sizin kafa şeklinize uyum sağlayacaktır.
Kafa bandı eğer size küçük gelirse çok kısa sürede tek bir hareketle boyutunu ayarlayarak kafa şeklinize uygun hale getirebilirsiniz. Özellikle kafa bandı hafif olması veile size uzun bir kullanım süresi sağlayacaktır.
Oyun Performansı
Eğer oyun içi gecikme yaşatan bir kulaklığa sahipseniz, piyasadaki uygun fiyatlı ve iyi ses kalitesi veren Arctis 3 alarak oyun içi gecikme sürenizi azaltabilirsiniz. Kulaklık bilgisayarda oynayacağınız her tür oyunda size çok iyi bir performans sağlamasının yanı sıra konsol kullanımlarında da gözle görülür bir başarıya sahip. Bilgisayar oyunları için belirli bir ses ayarına sahip değil, kendiniz uygulama üzerinden ayar yapabilirsiniz.
Konsol ve mobil oyunları için ise Arctis 3 önceden belirlenmiş bir ses ayarı sunar. Oldukça iyi dengelenen ses efektleri ve müzik ile sizi başka bir ayar yapmanıza gerek duymadan sizi oyunla birlikte gerçeklikten biraz da olsa uzaklaştırmayı sağlayarak muhteşem bir deneyim yaşamanızı sağlar.
Bilgisayarda ise SteelSeries 3 yazılımı sayesinde bilgisayar oyunları için çok daha fazla ayar yapabilirsiniz. Her bir oyun için farklı ayarlar yapabildiğiniz bu kulaklık, ses eşitleme ve çevresel ses ayarlama seçeneklerini sunuyor. Tabii her oyun için doğru ses ayarlarını yapabilmeniz biraz zamanınızı alacak fakat yüksek ses performansı ile her oyunun kendine özgü ses tasarımını vurgulayarak sevdiğiniz bir oyunu oynamak paha biçilemez olacaktır.


Özellikler
Arctis 3 diğer iki pahalı alternatifi olan SteelSeries Arctic 5 ve 7 serisi kulaklığına göre USB bağlantı imkanı sunmuyor ama kulaklığınızı SteelSeries websitesine girerek hesabınıza kaydedip kulaklığınızın kodu ile bağlarsanız 3.5mm jak kablosu aracılığıyla ses eşitleme ve çevresel ses özelliklerinde ince ayar yapabilirsiniz. Tek problem bu işlemleri yaparken biraz uğraşacak olmanız.
Şöyle düşünürsek, SteelSeries Arctis 5 alıp ses ayarları yapmak istediğinde sadece SteelSeries 3 yazılımını açman yeterli ama eğer Arctis 3 alırsanız, öncelikle 3.5mm jak kablo ile bilgisayarınıza bağlamanız gerekiyor daha sonra ise ancak SteelSeries websitesi üzerinden hesap oluşturup kulaklığınızın üzerinde bulunan kod ile hesabınıza kaydedip ayar yapabilirsiniz.
USB kulaklığın ayarlarını yapmak, Arctis 3’ün kullanımından daha rahat olacaktır. Bu uğraştırıcı özellikleri görmezden gelirsek Arctis 3 yüksek ses kalitesi ile sizlere rahat bir kullanım sağlarken yüksek kaliteli ses ile son derece iyi bir deneyim sunuyor.
SteelSeries Arctis 3’ün mikrofonu yüksek kaliteli ses aktarımını sağlıyor fakat tek bir eleştiri yapacak olursak S ve P harflerine daha fazla vurgu yaptığını söyleyebiliriz. Hemen hemen her çok oyunculu oyun için SteelSeries Arctis 3’ü kullanabilirsiniz ancak profesyonel bir yayıncıysanız daha iyi bir mikrofona sahip, belirli harflere vurgu yapmayacak bir kulaklığa ihtiyaç duyabilirsiniz.
Müzik Performansı
Arctis 3’ün müzik performansı için özellikle ses ayarlarıyla uğraşıp vakit ayırırsanız oldukça iyi bir performans elde edebilirsiniz. Farklı müzik türleri arasında geçiş yaparken aldığınız müzik ve vokaller arasındaki dengenin iyi olduğunu söyleyebiliriz. Tiz ve bas seslerini de güzel bir şekilde dengeleyerek size en iyi müzik performansını sunuyor.
Diğer bir yandan Engine 3 yazılımı size çok büyük bir fayda sağlamakta. Mobil cihazınızdan müzik dinlediğinizde ses kalitesinde bir ayar yapamıyor olmanıza rağmen duyduğunuz ses hiç de kötü değil fakat müzik dinlerken bütün enstrümanları duymak isterseniz, Arctis 3 her ne kadar vokal konusunda başarılı olsa da bas ve ritim açısından mobil cihazlarda yeterli değil.
SteelSeries Arctis 3 diğer alternatiflerine göre çok daha az özelliğe sahip. Arctic 5 ile arasında çok da fazla bir fiyat farkı olmamasına rağmen jak kablosuna ek olarak USB bağlantısı ile çok büyük bir kullanım rahatlığı elde ediyorsunuz. Günümüzde neredeyse her gün yeni bir modeli çıkan kablosuz kulaklıklara göre Arctis 3 geride kalıyor. Jak kablosu her ne kadar kullanışsız olsa da, kulaklıkta mikrofonun çalışır durumda olup olmadığını görebileceğiniz bir ışık bulunuyor.
Diğer bir yandan Arctis 7 biraz daha fazla fiyatıyla size tamamen kablosuz bir bağlantı imkanı sağlıyor. Bu model diğer modellere göre tabii ki biraz daha pahalı fakat neredeyse bu üç kulaklık tasarım olarak birbirinin aynısı.
Sonuç
SteelSeries Arctis 3 alabileceğiniz en iyi kulak üstü kulaklık olmasa da fiyatına göre en iyilerinden biri diyebiliriz. Arctis 3 piyasadaki diğer alternatiflerine göre, Kingston HyperX CloudII gibi, daha iyi olmasına rağmen yazılımı ile geride kalıyor.
Eğer üzerine biraz daha ekleyeyim daha iyisini alayım derseniz USB bağlantısı sayesinde Arctis 5 sizin için daha kullanışlı olacaktır. Arctis 3’ü çeşitli teknoloji marketlerinde ve online alışveriş sitelerinde 1600 – 2000 arası bir fiyat bandında bulabilirsiniz.